VÅFFELDAGEN
Har någon glömt, eller till och med kanske förträngt att det är våffeldagen idag? Här har ni ett recept!
Ingredienser:
12 stk våfflor.
- 4 dl grädde
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 25 gram smält smör
- 3 dl kallt vatten eller mineralvatten
- 1/4 tsk salt
- Att servera till frasvåfflorna: Glass eller vispad grädde samt någon valfri och god sylt
Så här gör du:
- Värm våffeljärnet.
- Smält smör i en kastrull. Ställ åt sidan att svalna.
- Rör ut bakpulver och salt i mjöl i en skål.
- Tillsätt vatten och rör till en jämn smet. Ställ åt sidan.
- Vispa grädden hårt.
- Vänd ner mjöl och vattenblandningen i grädden.
- Vispa i svalnat smält smör - spara hälften att pensla med. Våffelsmeten är klar.
- Smörj våffeljärnet med smör.
- Lägg cirka 1 dl smet i järnet åt gången. Smörj med smör mellan första gångerna.
- Grädda frasvåfflorna i 2-3 minuter.
- Lägg upp frasvåfflorna på galler för sig eller servera dem helst direkt.
kommentarer
trackback